Senast publicerad: 2018-05-08
Möjligheternas marknad

Tusen Trädgårdar - årets trädgårdshändelse, 1 juli

Den 1 juli är det dags igen för Tusen Trädgårdar, Sveriges största trädgårdsarrangemang. Under en och samma dag öppnar tusen trädgårdar över hela landet sina grindar för allmänheten för att sprida inspiration och odlingsglädje.

Odling är ett av svenska folkets största fritidsintressen. Allt fler upptäcker både att man mår bra av att odla och att det är klimatsmart att odla sin egen mat.

I Tusen Trädgårdar finns alla typer av trädgårdar representerade: privata trädgårdar, gemensamhetsodlingar, parker, stadsodlingar, koloniområden och balkonger. Man behöver inte ha en perfekt besöksträdgård för att vara med. Det enda kravet är att man har en passion för att odla och vill prata med andra människor om sina odlingar. I år hyllas särskilt alla entusiastiska grönsaksodlare och den folkrörelse de har dragit igång för att öka självhushållandet.

Gå in på www.tradgardsriket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att se vilka trädgårdar som är med i arrangemanget och välj ut vilka just du vill besöka. På sajten finns både kartor och vägbeskrivningar. Tusen Trädgårdar är ett samarrangemang mellan Gunnel Carlssons Trädgårdsriket, Riksförbundet Svensk Trädgård och Studiefrämjandet

När:

Söndag 1 juli

http://www.tradgardsriket.se/tusen-tradgardar-2018/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster