Egenkontroll är allt du gör för att säkerställa att de livsmedel som du tillhandahåller är säkra och inte hanteras på ett sätt som medför en risk för att slutprodukten blir hälsofarlig.
EU-lagstiftningen som började gälla den 1 januari 2006 ställer tydligare krav på livsmedelsföretagarens egenkontroll. Även vid godkännandeprövning, det vill säga innan verksamheten påbörjats, krävs det att egenkontroll finns på plats
Följande punkter är exempel på vilka olika rutiner din egenkontroll bör innehålla rutin för:
Inom EU ställs också krav på att företag som hanterar livsmedel ska tillämpa HACCP. HACCP står för Hazard Analysis Critical Control Point och översätts ofta på svenska med Faroanalys och Kritiska Styrpunkter. Detta är en arbetsmetod vars syfte är att identifiera och styra faror och risker inom livsmedelshantering.
Din HACCP-plan bör innehålla följande punkter:
Mer information om egenkontroll finns på livsmedelsverkets hemsida Länk till annan webbplats..
Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00
Stängd lunch 12.00-13.00
Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00
Organisationsnummer
212000-1454
Besöksadress
Kungsgatan 45
Postadress
44780 Vårgårda
E-post
kommunen@vargarda.se