Meddelande

Trygghetslarmen är nu åter fungerande. Trots det allvarliga i situationen fungerade arbetet väl under gårdagen, detta tack vare vår kompetenta personal inom hemtjänsten. Alla samarbetade och hade fokus på att säkerställa våra äldres trygghet, både med extra besök och telefonsamtal. En eloge till alla er som arbetar för att se till att vårgårdaborna ska få hjälp och kunna känna sig trygga dygnets alla timmar!

PDF
Senast publicerad:

Tjänster för dig som arbetssökande

Några av de tjänster vi erbjuder är:

Praktik

Vi på Enhet arbetsmarknad kan hjälpa dig att hitta en praktikplats och stötta dig hela vägen och ge dig den hjälp som just du behöver. Tillsammans hittar vi en lämplig praktikplats och vi skriver ett praktikavtal med arbetsgivaren Du får en handledare på plats och extra stöd från din arbetsmarknadssamordnare. Vi följer upp under din tid på praktikplatsen. Vi finns till för båda parter och skall fungera som ett stöd under praktiktiden. Vi besöker arbetsplatsen och följer upp hur det går. Ibland finns vi med och stöttar både dig och företaget och metoden som vi arbetar efter, heter supported employment. Den metoden riktas främst till personer med olika funktionsvariationer men kan även användas i andra sammanhang om behov finns. Ibland kan praktik leda till arbete och då hjälper vi dig i kontakt med Arbetsförmedling och företaget.

Matchning och coachning

Vi finns till för dig. Vi hjälper dig med ditt personliga brev och ditt cv. Vi kan ge dig tips och råd i ditt arbetssökande. Vi samtalar och coachar dig för att du ska få det jobb du söker så du kommer vidare med din arbetsmarknadsplan. Jobbsökaraktiviteter & gruppvägledning är några av de insatser vi erbjuder i Kompetenscenter.

Har du funktionsvariationer och har svårt att veta vilka jobb som kan fungera för dig? Vi kan hjälpa dig att utreda dina förutsättningar i olika arbetssituationer. Vi hjälper dig att hitta lämpliga arbetsuppgifter som i en del av din utredning mot arbete. Detta sker ofta i samarbete med Arbetsförmedling eller socialtjänst. Arbetsprövningen sker på Viaduct, en av våra verksamheter som är beläget på Hobergsvägen 11, eller i övrig kommunal verksamhet alternativt på privat företag inom pendlingsområde.

Studie- och yrkesvägledning

Hos oss kan du träffa studie och yrkesvägledare som kan hjälpa dig att hitta nya tänkbara yrken, både enskilt och i grupp.

ACT-grupper

Upplever du svårigheter att komma vidare i ditt liv? Här får du nya redskap.

Kontakta oss för mer information om vår service.

Kontakta oss
Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Fakturaväxel InExchange

E-fakturaadress 2120001454

GLN 7362120001453

PEPPOL 0007:2120001454

Om e-faktura

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 45

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons