Meddelande

Vårgårda kommun arbetar för att begränsa smittspridningen med särskilt fokus på riskgrupper. Vi strävar efter att upprätthålla prioriterade verksamheter, och har beredskap för en eskalerande situation. Vi följer Folkhälsomyndigheten och andra myndigheters rekommendationer. Dessa uppdateras kontinuerligt, vilket gör att kommunen också behöver fatta beslut med kort varsel.

PDF
Senast publicerad: 2021-02-16

Ferieentreprenör 2021

Ferieentreprenör!

Kanske vill du bli Ferieentreprenör! Ferieentreprenör är ett initiativ från Borås Stad som vill inspirera unga att bli framtidens företagare. Flera Sjuhäradskommuner ger också sina ungdomar chansen genom att köpa platser för intresserade till Ferieentreprenör.

Vad lär jag mig?

Syftet med Ferieentreprenör är att du ska få möjlighet att prova hur det är att starta och driva ett eget företag under ditt sommarlov. Först får du en veckas utbildning där du kommer igång med din affärside och får stöd från projektledare och rådgivare från näringslivet.

Sedan är det upp till dig. Du driver ditt företag under minst tre veckor och bestämmer själv tider och ambitionsnivå. Du kan jobba själv eller tillsammans med en kompis. Vinsten från det du säljer får du behålla minus de utgifter som ditt företag har haft. När projektet slutar i augusti ska du visa hur mycket du sålt och vad du har köpt.

Vi berättar hur du gör, men du har eget ansvar för din ekonomiska redovisning.

Hur anmäler jag mig

Du som är folkbokförd i någon av kranskommunerna anmäler dig till kontaktpersonen i din hemkommun. Se nedan. Varmt välkommen till en spännande och lärorik sommar!

Recept på en lyckad affärsidé

Första steget mot ett eget företag är att skapa en affärside. Du väljer själv vad du vill göra, men planera noga och diskutera gärna iden med projektledare och vänner.

Tänk över vad du har för intressen, vad du är bra på och varför kunderna ska välja dig. Kanske har du en unik ide, men har du inte det måste du kunna skilja dig från mängden. Ju mer du vet om marknaden och dina konkurrenter desto lättare blir det att skapa ett livskraftigt företag.

Nästa steg är att vara uthållig. Många företag behöver tid på sig innan de går med vinst. Genom att lära känna dina kunder och justera din plan lär du dig vad som passar bra för ditt företag. Alla verksamheter är unika, så du måste pröva dig fram. 

Fråga gärna om hjälp. Handledarna kommer med råd om hur du kan gå vidare.
Till sist är det viktigt att du följer din plan i mötet med kunden. Pratar du om service och kvalitet ska det synas i det du gör. Genom att skapa förtroende och ge ett vänligt bemötande kommer kunderna ihåg dig. Då blir det lättare att sälja till dem fler gånger.

En vecka fylld av erfarenheter

Innan du ger dig ur och börjar sälja dina produkter eller tjänster får du en introduktionsvecka där vi lär dig allt du behöver veta som företagare. Gruppdiskussioner och eget arbete varvas med föreläsningar där du lär dig om personlig utveckling, ekonomisk redovisning, försäljning och marknadsföring.

Du får möta fantastiska föreläsare som delar med sig av kunskaper och erfarenheter som du har nytta av både under tiden som Ferieentreprenör och för resten av livet.
I slutet av veckan träffar du rådgivare från näringslivet som ger dig några sista tips. Sedan är det dags för dig att sätta igång att jobba.

Anmäl dig till ferieentreprenör

Ansök om att vara med mellan perioden 15 mars - 18 april klockan 24.00.

Vårgårda
Johanna Heleander
0322-60 06 82
johanna.heleander@vargarda.se

Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Fakturaväxel InExchange

E-fakturaadress 2120001454

GLN 7362120001453

PEPPOL 0007:2120001454

Om e-faktura

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 45

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons