Meddelande

Nu börjar det bli aktuellt med information om valet 2022 den 11 september. Kommunen har samlat information och några nyheter som är bra att känna till för både väljare och partier. Det finns en länk under genvägar som går direkt till sidan.

PDF
Senast publicerad:

Skräpplockardagar 2022

Skräpplockardagar

Var med och håll Vårgårda rent i vår!

I Vårgårda kommun vill vi värna om vår natur och miljö. Ett av många bidrag är att medverka i Håll Sverige Rents Skräpplockarkampanj.

När barn och unga plockar skräp skapas medvetenhet kring nedskräpning. Med Skräpplockardagarna stärket vi känslan av att det tillsammans går att göra skillnad. Genom att vara med i kampanjen har skolan och förskolan en stor möjlighet att väcka barnens engagemang för nedskräpning och hållbar utveckling.

Anmäl din klass eller din förening

Skolor, förskolor samt barn- och undomsföreningar deltar kostnadsfritt i kampanjen. Anmälan görs på Håll Sverige Rents hemsida. Skräpplockarmatariel kommer skickas ut direkt till skolorna eller föreningen.

Skräpplockning 2022

I Vårgårda kommun kommer vi att fokusera på skräpplockning under vecka 17.

Insamlat skräp sorteras och, om möjligt, lämnas på närmaste återvinningsstation. Restavfall läggs i verksamhetens ordinarie sopkärl. Om ni hittar farligt avfall eller grovavfall, kontakta renhållningsavdelningen på kommunen så ska vi hantera ärendet.

Vinn en egendesignad soptunna!

Precis som förra året har i år har deltagande skolor, förskolor och föreningar möjlighet att vinna en egen design på ett par soptunnor i kommunen. Rita en teckning vad vad just ni tycker borde vara tapetserat på en kommunal soptunna, skicka in den till renhållningsavdelningen senast under v 18. En jury kommer sedan välja ut det motiv som kommer pryda två-tre soptunnor under sommaren!

För att motivet ska blir så bra som möjligt, använd starka färger och se till att teckningen är lika stor som 4 stycken A4-ark. Givetvis vill vi att det ska framgå vem eller vilka konstnären är!

Anmäl dig här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Våra bästa skräptips!

Det finns mycket pedagogiskt och roligt material som handlar om avfall och återvinning, både från Håll Sverige Rent och andra aktörer. Kika in på Håll Sverige rents hemsida och se vad som passar dig och dina elever!

  • Håll Sverige rent har tagit fram ett skräpmemory som man kan ladda hem gratis från hemsidan. Perfekt för lite yngre barn!
  • Tonåringar kan bli unga reportrar genom Håll Sverige Rents skolprogram som ger elever möjlighet att undersöka olika hållbarhetsfrågor och producera egna reportage.
  • Håll Sverige rent jobbar även med miljö och hållbarhet genom grön flagg.
Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Fakturaväxel InExchange

E-fakturaadress 2120001454

GLN 7362120001453

PEPPOL 0007:2120001454

Om e-faktura

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 45

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons