Meddelande

Eldningsförbud - Förbud mot eldning i skog och mark utanför sammanhållen bebyggelse. Förbudet gäller från 2023-06-01 kl. 15.00 fram till beslut om föreskriftens upphävande. Förbudet omfattar aktiviteter som eldning, grillning och annan bränning med fasta bränslen (ved, kol, briketter, gräs, ris, grenar etcetera). Förbudet omfattar inte grillning och matlagning vid iordningställda platser utformade så att faran för antändning och spridning är låg. Undantag från förbudet kan i särskilda fall medges av Vårgårda kommun.

PDF
Senast publicerad:

Information om boende

På den här sidan kan du hitta skriftlig information om att hyra bostad i Sverige. Det finns mycket för dig som hyresgäst att veta och känna till. Kunskap om det som rör bostaden gör att du kan känna dig tryggare som hyresgäst. Nedan hittar du PDF-dokument på svenska men också insticksblad, översatta till ett antal språk, som hör till varje dokument. Längst ned hittar du pedagogiskt material i form av en pekbok som kan användas om ni som hyresgäst och hyresvärd inte kan förstå varandras språk.

Att bo i hyresrätt

Foldern om att bo i hyresrätt handlar några generellt viktiga saker som du som hyresgäst måste tänka på. Här kan du till exempel läsa om hemförsäkring, nycklar, städning, brandvarnare och vad du ska tänka på för att inte störa dina grannar på natten.

Ladda ner dokument om boende i hyresrätt

Sortera dina sopor rätt

Foldern om att sortera dina sopor på rätt sätt handlar om hur vi alla kan minska vår negativa påverkan på miljön genom att sortera våra sopor. Här kan du läsa om att sortera ut viktiga saker som plast, metall, glas, papper och matrester. Du kan också läsa om vad du kan göra med möbler och kläder som du inte längre använder.

Ladda ner dokument om sophantering

Skydda dig mot brand

Foldern om hur du kan skydda dig från en brandolycka handlar om vad du ska tänka på för att minimera brandskador. Här kan du läsa om vad du gör när du upptäcker en brand. Du kan också läsa om vad du ska tänka på för att förhindra att det börjar brinna i din bostad och varför du exempelvis inte ska ställa saker vid dörrar, trappor och allmänna utrymmen.

Skadedjur i hemmet

Foldern om skadedjur i hemmet handlar om hur vi skyddar vår bostad från ohyra. Här kan du läsa om vilka typer av insekter och djur som kan förekomma i våra bostäder och vad du ska göra om du upptäcker att dessa finns i din bostad.

Till dig som flyttar

Foldern om att flytta från sin bostad handlar om vad du måste göra den dag du har bestämt dig för att flytta. Här kan du läsa om att du måste anmäla flytt till Skatteverket och försäkra dig om att posten går till din nya adress. Du kan också läsa om hur du städar din bostad innan du flyttar.

Pekbok

Pekboken kan du som hyresgäst eller hyresvärd använda om ni eventuellt inte kan förstå varandra, på grund av att ni talar olika språk. I pekboken står det skrivet på svenska vad de olika sakerna i en lägenhet kallas.

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Pekbok.pdf Pdf, 11.2 MB, öppnas i nytt fönster. 11.2 MB 2018-09-24 14.49
Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Fakturaväxel InExchange

E-fakturaadress 2120001454

GLN 7362120001453

PEPPOL 0007:2120001454

Om e-faktura

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 45

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons