Meddelande

Trygghetslarmen är nu åter fungerande. Trots det allvarliga i situationen fungerade arbetet väl under gårdagen, detta tack vare vår kompetenta personal inom hemtjänsten. Alla samarbetade och hade fokus på att säkerställa våra äldres trygghet, både med extra besök och telefonsamtal. En eloge till alla er som arbetar för att se till att vårgårdaborna ska få hjälp och kunna känna sig trygga dygnets alla timmar!

PDF
Senast publicerad:

Bygga nytt, bygga om, bygga till

Här finns information om vad som gäller när du vill bygga en ny byggnad, bygga till eller göra ändringar i en befintlig. Nedan finns information om vad som gäller för bygglov, anmälan, rivnings- och marklov och mycket annat.

Har du frågor och funderingar?

Vid frågor är du välkommen att ta kontakt med oss. I första hand ser vi att du kontaktar oss och bokar en tid hos bygglovshandläggare, men du är givetvis också välkommen att besöka oss under angivna tider för drop-in, eller bara slå en signal.

Kontaktuppgifter samt telefon- och besökstider finner du här intill under kontakta oss.

Till dig som planerar att bygga - Har du råd att bygga svart?

När du ska bygga är det viktigt att följa gällande lagstiftning. I annat fall finns risken att "bygga svart" och att kommunen dömmer ut sanktionsavgifter. För att minska risken sanktionsavgifter ska dömas ut har Länsstyrelserna tagit fram information om vad som är viktigt att tänka på och vad det ungefär kostar att inte följa gällande lagstiftning.

Klicka här för att läsa informationen! Pdf, 371.2 kB.

Förhoppningen med informationen är att sanktionsavgifter aldrig ska behöva dömas ut!

  • Bygglov och anmälan

    Ofta behöver du bygglov om du vill bygga nytt eller göra ändringar på ditt hus eller tomt. Ibland måste du göra en anmälan, förut kallad bygganmälan, även om du inte behöver bygglov. Här hittar du bland annat information om när du behöver bygglov och hur du ansöker.

  • Rivningslov och marklov

    Om du vill riva en byggnad inom detaljplanerat område eller utföra markarbete som schaktning eller fyllning behöver du ansöka om rivningslov respektive marklov.

Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Fakturaväxel InExchange

E-fakturaadress 2120001454

GLN 7362120001453

PEPPOL 0007:2120001454

Om e-faktura

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 45

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons