Covid-19

Vårgårda kommun följer händelseutvecklingen av coronaviruset, covid-19 och arbetar aktivt med beredskap för att kunna förhindra och hantera eventuell smittspridning. Vi utgår från ansvariga myndigheters rekommendationer med målet att kommunens verksamheter ska vara förberedda och påverkas så lite som möjligt.

Senast publicerad: 2021-04-21

Håll i, håll ut och håll avstånd

Smittspridningen är tyvärr oroväckande stor i Vårgårda, i regionen och landet som helhet. Siffror visar att antalet smittade i Vårgårda ökar och inget tyder på att situationen går åt rätt håll.

Vi skickar här nedan därför med en uppmaning från vår landshövding, Anders Danielsson, som påminnelse om att det viktigaste du kan göra är att Hålla Avstånd till andra.

Smittspridningen i Sverige är den högsta i Europa. Här i Västra Götaland har vi fortfarande en mycket hög smittspridning och allt fler blir inlagda på länets sjukhus. Läget är inte bra och det speglas tydligt i att smittskyddsläkaren idag har beslutat att förlänga de regionala rekommendationerna, som nu gäller till den 2:a maj.

Många tycker att regler och rekommendationer är svåra att förhålla sig till, att det är många datum och annat att hålla reda på. Så kan det vara. Men i så fall har jag ett råd som är väldigt enkelt att följa:

Håll avstånd!

Det är den enskilt viktigaste åtgärden i alla sammanhang, förutom att tvätta händerna. Det är också den huvudregel som Folkhälsomyndigheten lyfter fram i alla sammanhang. Håller du tillräckligt avstånd till människor som du inte bor tillsammans med, så blir du knappast smittad. Längre fram kommer tillräckligt många människor att vara vaccinerade för att smittspridningen verkligen ska minska. Men till dess säger jag: Håll i och håll ut, håll igång men framför allt: håll avstånd!

Anders Danielsson, Landshövding Västra Götaland