Nu börjar det bli aktuellt med information om valet 2022 den 11 september. Kommunen har samlat information och några nyheter som är bra att känna till för både väljare och partier. Det finns en länk under genvägar som går direkt till sidan.

Senast publicerad:
Flagga, Ukraina, tvådelad blå över och gul under

Sjuhärads kommuner flaggar gemensamt för Ukraina

Med anledning av kriget i Ukraina vill kommunerna i Sjuhärad gemensamt visa sympati med landets befolkning. Därför hissas den ukrainska flaggan i alla Sjuhäradskommuner torsdagen den 10 mars.

Torsdagen är vald då det var den dagen som Ryssland påbörjade sin invasion av landet.

Vi vill visa att vi står upp för Ukraina, samtidigt som vi nu förbereder för att ta emot ukrainska flyktingar på bästa sätt i respektive kommun, säger Lasse Björkqvist, kommunchef som tillsammans med övriga kommunchefer i Sjuhärad initierat den gemensamma flaggningen.

Hissade flaggor. Till vänster Sveriges flagga, till höger Ukrainas flagga blå över gul under

Hissade flaggor mot en grå himmel utanför kommunhuset

Kommunalrådet i Vårgårda kommun, Bengt Hilmersson:

Det som händer nu i Ukraina är ofattbart. Ett demokratiskt land har blivit angripet av sitt grannland och som utan större urskiljning bombar sig fram för att erövra och tvinga till underkastelse. Hittills har ungefär 2 miljoner människor flytt och fått lämna sina hem på grund av en diktators vilja att bestämma över ett annat lands utveckling.

Vårgårda vill nu genom att flagga med Ukrainas flagga tillsammans med övriga kommuner i Sjuhärad, visa sitt stöd för varje lands rätt att välja sin egen väg, att själva styra sin framtid utan att riskera anfall av ett aggressivt grannland med koloniala ambitioner. Vi vill på detta sätt visa att varje land ska ha rätt att göra de samarbeten man önskar och knyter de kontakter som de tror är gott för folket i sitt land.

Detta krig kommer innebära att även Vårgårda och Sjuhärad påverkas men vi är beredda och kommer att göra det som krävs av oss, och mer, för att stötta både enskilda människor som drabbas och hjälpa till för att utvecklingen leder till fortsatt självständighet för Ukraina.

Kommunerna:

Bollebygds kommun