Coronapandein påverkar oss alla på olika sätt. Vi uppmanas att isolera oss och undvika mötesplatser, sociala sammanhang och inte leva såsom vi är vana vid. Det nya normala innebär att många drabbas av ensamhet, isolering, tristess, våld, hot och med det Psykisk ohälsa. Här vi vill uppmärksamma att det finns stöd och hjälp att få.
Vill du fördjupa dig ytterligare eller komma i kontakt med en hjälporganisation. På denna sida har vi samlat information och länkar som kan hjälpa dig vidare.
Hjärnkoll har 300 ambassadörer som föreläser om sina erfarenheter av psykisk ohälsa för att öka kunskap och öppenhet.
Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa i Göteborg (NSPHiG) är ett nätverk bestående av patient-, brukar- och anhörigföreningar inom det psykiatriska området. Vi har idag 17 medlemsföreningar.
Känner du dig nedstämd, stressad eller orolig på ett sätt som påverkar ditt liv? Har du under en längre tid haft svårt att sova om nätterna? Kontakta Närhälsan för stöd och vägledning.
Personligt ombud vill hjälpa dig att återta makten över ditt liv, ett stöd och en trygghet som underlättar i din vardag att leva det liv som du önskar.
Alla mår dåligt någon gång i livet. Här kan du läsa hur du kan hjälpa dig själv om du mår dåligt. Det finns också information om när och var du kan få hjälp, om det behövs.
Alla mår dåligt ibland. Det kan vara för att det har hänt något jobbigt eller för att du undrar hur något ska bli. Men ibland kan du må dåligt utan att veta varför. Det finns saker du kan göra själv för att må bättre. Du kan också få hjälp att må bättre.
Bris, Barnens rätt i samhället, är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer som varje dag kämpar för ett bättre samhälle för barn.
Den kommunala socialpsykiatrin, även kallad boendestöd, arbetar för att du som har en långvarig psykisk funktionsnedsättning får möjlighet att delta i samhällets gemenskap och leva som andra. Vi kan också erbjuda stöd till anhöriga.
Livsviktiga snack handlar om hur viktigt det är att lära barn att uttrycka hur de mår. Forskning visar nämligen att om man kan sätta ord på känslor och be om hjälp när det behövs, blir det mesta en smula lättare.
Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00
Stängd lunch 12.00-13.00
Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00
Organisationsnummer
212000-1454
Besöksadress
Kungsgatan 45
Postadress
44780 Vårgårda
E-post
kommunen@vargarda.se