Meddelande

Eldningsförbud - Förbud mot eldning i skog och mark utanför sammanhållen bebyggelse. Förbudet gäller från 2023-06-01 kl. 15.00 fram till beslut om föreskriftens upphävande. Förbudet omfattar aktiviteter som eldning, grillning och annan bränning med fasta bränslen (ved, kol, briketter, gräs, ris, grenar etcetera). Förbudet omfattar inte grillning och matlagning vid iordningställda platser utformade så att faran för antändning och spridning är låg. Undantag från förbudet kan i särskilda fall medges av Vårgårda kommun.

PDF
Senast publicerad:

Ansökan och antagning

Du kan söka till gymnasiet om du:

- har slutfört årskurs 9 i grundskolan eller motsvarande utbildning
- inte redan har genomgått en gymnasieutbildning
- påbörjar utbildningen senast den första kalenderhalvåret det år du fyller 20 år.

Gymnasieskolorna i Borås Stad, Herrljunga kommun, Marks kommun, Tranemo
kommun, Ulricehamns kommun och Vårgårda kommun har ett samverkansavtal.
Det innebär att du som bor i ovanstående kommuner eller i Bollebygd och
Svenljunga kan söka till vilket program du vill bland Boråsregionens
gymnasieskolor.

I december får du inloggningsuppgifter av din studie- och yrkesvägledare som du använder när du gör din ansökan. Har du ingen studie- och yrkesvägledare kontaktar du oss på Antagningsenheten. Bevara dina inloggningsuppgifter för att kunna följa din ansökan via webbsöket under antagningsprocessen. Ta hjälp av din studie- och yrkesvägledare på din skola för att få hjälp och vägledning med att göra din ansökan till gymnasiet.

Tillhör du Sjuhärad Gullhögsskolan, Altorpskolan eller annan skola inom Sjuhäradsregionen?

För att söka till oss använder du www.gymnasievalsjuhärad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är webbsidan där du gör ditt gymnasieval. Gymnasieantagningens sökwebb öppnar den 7 januari och stänger den 1 februari 2016. I december kommer du att få din personliga kod som du använder när du gör din ansökan. Din kod får du av studie- och yrkesvägledare. Men har du förlorat ditt lösen eller inte fått ett kan du alltid få ett nytt. Du som av någon anledning inte har koden kan begära en ny på www.gymnasievalsjuhärad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., under ”glömt lösenord” där du loggar in, den nya koden skickas då hem till dig.

Tillhör du Essunga, Alingsås eller någon annan kommun utanför Sjuhärad?

Du söker genom gymnasieantagningen i som din kommun tillhör, kod till antagningen  får du av din Studie- och yrkesvägledare.

Ansökan

Du kan läsa allt om ansökan och antagning på www.gymnasievalsjuhärad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här kan du se  en kort ungefärlig tidsplan för vad som gäller när du söker till gymnasieskolan.

Du söker till gymnasiet via gymnasieantagningens webbsök Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I december får du en personlig kod som du använder när du gör din ansökan. Gymnasieantagningens sökwebb öppnar 7 januari och stänger 1 februari.

Viktiga datum för dig som elev

Gymnasievalet innehåller ett antal viktiga datum, såsom sista ansökningsdag och datum för omvalsperiod. Alla viktiga datum hittar du på www.gymnasievalsjuhärad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Antagningsbestämmelser

Ditt slutbetyg i årskurs 9 är avgörande för antagningen. Dina betyg i de olika ämnena
värderas enligt följande:

A = 20 p
B = 17,5 p
C = 15 p
D = 12,5 P
E = 10 p
F = 0 p

Man lägger ihop värdet av dina 16 bästa betyg. Har du betyg i moderna språk som språkval räknas detta samman med dina 16 bästa betyg. Observera att du i slutbetyget från grundskolan måste vara behörig till gymnasieskolan.

Rangordning

I din ansökan måste du rangordna utbildningarna du söker så att den utbildning du helst vill komma in på står som första val, den du näst helst vill komma in på står som andra val och så vidare. Du kan bara bli antagen till en utbildning! Om ditt betyg räcker för antagning till flera av dina alternativ så blir du antagen till den utbildning som har högst rangordning i din ansökan. När du blivit antagen på en utbildning står du kvar som reserv till högre rangordnade val, men inte till alternativ som har lägre rangordning i din ansökan.

Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Fakturaväxel InExchange

E-fakturaadress 2120001454

GLN 7362120001453

PEPPOL 0007:2120001454

Om e-faktura

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 45

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons