PDF
Senast publicerad:

Rektor: Annika Svensson

Rektor Annika Svensson - ny rektor på Nårunga skola

Hur kommer det sig att du började arbeta
på Vårgårda kommun?

För 20 år sedan började jag min rektors-/förskolechefsbana i Vårgårda och mitt ansvarsområde var då Vårbergskolan f-6, särskola/träningsskola samt Björkhyddans förskola. Ett stort ansvarsområde, men trots det trivdes jag mycket bra. Under åren har jag haft lite koll på Vårgårda kommun och i höstas kändes det rätt att söka mig tillbaka av två anledningar, arbetsmässigt lockade den lilla kommunen med närhet inom och utanför den egna verksamheten/förvaltningen samt att jag rent privat hellre vill lägga den tid det tidigare tog mig i resor mellan hem och arbete till fritid och familj.

Vad gör dig till en bra rektor?

Det är viktigt för mig att min personal och barn/ elever känner att de kan komma till mig med vilken fråga eller bekymmer som helst, man ska känna sig lyssnad på. Ärligt lyssnad på oavsett vad det gäller- å andra sidan får man kanske inte alltid som man vill eller önskar för det ingår också i min roll. Det har jag fått kvitto på från personal och elever tidigare via återkopplingar. Kanske man skulle kunna kalla det engagemang.Sedan vet jag att trots att jag arbetat som rektor i 20 år är jag fortfarande nyfiken på att lära mer och på hur jag kan utforma verksamheten tillsammans med mina medarbetare som gör att barn och elever når så långt de kan nå under våra ”vingar”. Vi måste ha en förskola/skola som är till för barnen/eleverna – det får aldrig handla om att barnen/eleverna är till för verksamheten, då kommer vi att ha mycket att arbeta med.

Vad tror/hoppas du kunna bidra med hos Vårgårda kommun?

Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet från andra kommuner och input på hur man löst liknande utmaningar som vi står i. Sedan har jag en ryggsäck som rymmer verktyg som jag samlat på mig, men man måste vara medveten om att dessa verktyg gällde speciella ärenden- man kan inte applicera detta rakt av. Varje kommun och ärende är unikt.

Vad ser du som den största utmaningen i din verksamhet?

Just nu efter 1 månad, måste jag få tid till att lära känna personal, barn/elever. Efter det behöver jag lära mig program där jag ska redovisa något eller ta hand om en anmälan om något som behöver åtgärdas. Därefter behöver lära mig kvalitetshjulet för att kunna driva enhetens arbetet framåt. Förutom detta finns det säkert mer som jag inte är medveten om ännu.

Vad gjorde du innan du kom till Vårgårda kommun?

De senaste åren har jag arbetat som rektor i Östra Göteborg och i Härryda kommun.

Vad gillar du att göra på din fritid?

Jag tog dykarcertifikat för två år sedan, det var något jag drömt om länge. Men att dyka med delvis lånad utrustning mitt under pandemin har ju inte gått och det känns tråkigt. För ett antal år sedan simmade jag med delfiner på ett forskningscenter i Florida, det lever jag på fortfarande. Sedan har jag ytterligare ett stort intresse - musik och sång. Har varit med i flera körer i Alingsås och Göteborg , det har tagit mig både utomlands och till Diggiloo.  Utifrån detta har jag har lärt mig saker som jag kunnat använda mig av i mitt jobb  tex att tala och stå inför många människor. Förövrigt umgås jag ofta och gärna med min familj och vänner.

Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Fakturaväxel InExchange

E-fakturaadress 2120001454

GLN 7362120001453

PEPPOL 0007:2120001454

Om e-faktura

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 45

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons