PDF
Senast publicerad:
Rektor på Fridhemsskolan- Marie Wallberg

© Foto: Vårgårda kommun

Marie Wallberg - rektor på Fridhemsskolan

Hur kommer det sig att du började arbeta på Vårgårda kommun?

Jag sökte till Vårgårda för jag ville arbeta i en mindre kommun och i ett mindre sammanhang. Tror att det finns stora vinster kring samarbete och en närhet till beslutsfattande som är svårare att skapa i en större kommun. Exempel på detta är det goda och nära samarbete vi har mellan skola, vård, fritid och socialtjänst.

Vad gör dig till en bra rektor?

Jag hyser en stor tillit till alla människor, i skolans värld och för mig som rektor innebär det framförallt en tro på eleverna och min personal. Tilliten och samarbetet med vårdnadshavare är också väldigt viktig och en förutsättning för att det ska bli bra för eleven i skolan. För mig är det också essentiellt att min personal känner sig delaktiga i beslut som gäller verksamheten och dess organisation, det är enbart tillsammans som vi kan skapa utveckling och skolframgång.

Vad tror/hoppas/vill du kunna bidra med hos Vårgårda kommun?

I Vårgårda hoppas jag kunna bidra till att skapa en organisation som ger trygga elever, rustade för framtiden – med en rejäl ryggsäck av bra verktyg för att lösa problem, uppgifter och kunna göra kloka val i sin vardag och framtid. Jag hoppas också kunna bidra till att skapa en skolorganisation där min personal mår bra och får goda förutsättningar att utvecklas, lära sig nytt och ha roligt.


Vad ser du som den största utmaningen i din verksamhet?

På Fridhemskolan har vi en stor utmaning vad det gäller våra lokaler. Det är många barn och familjer som önskar ha sin skolplacering hos oss, men vi är tyvärr väldigt trångbodda och kan inte alltid ta emot alla elever som söker till oss.

Vad gjorde du innan du kom till Vårgårda kommun?

Innan jag började arbeta i Vårgårda så arbetade jag i Lerums kommun. Jag jobbade först som lärare, sedan förstelärare och de sista åren i Lerum som rektor. Att arbeta som rektor är verkligen jättekul och det är fantastiskt att få vara en del i en verksamhet som alltid sjuder av liv och utveckling. Ibland saknar jag ändå arbetet som lärare, där man i det dagliga arbetet hela tiden får möta eleverna och vara delaktig i deras utveckling framåt.

Vad gillar du att göra på din fritid?

Utöver mitt arbete så brinner jag för kost och träning, att hålla igång kroppen är viktigt för mig och för att jag ska må bra. Jag tränar crossfit, det är jättekul och väldigt, väldigt jobbigt! Det bästa är att få träna tillsammans med mina barn, då kan man både skratta, umgås och röra på sig samtidigt. Har också en liten svart cockerspanielflicka som jag ofta är ute och promenerar med och så fort hon ser vatten vill hon bada.

Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Fakturaväxel InExchange

E-fakturaadress 2120001454

GLN 7362120001453

PEPPOL 0007:2120001454

Om e-faktura

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 45

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons