PDF
Senast publicerad:
Förskola i bakgrunde, massa människor som ser en föreställning med två utklädda personer som dansar

© Foto: Elin Kjellson

Fin invigning av Fagrabo förskola

I strålande solsken, och lite blåst invigdes så Fagrabo förskola. Kvällen den 15 september förklarade Ingamaj Wallertz-Olsson, Ordförande i utskottet Lärande och omsorg, Fagrabo förskola invigd när hon till högtidlig fanfar klippte bandet.

Många barn och föräldrar hade mycket glädjande valt att besöka förskolans invigning. TF rektor Lena Hacker välkomnade alla. Barn och föräldrar är redan vana vid de fina lokalerna då verksamheten tjuvstartat lite, men det fanns många andra som var där och nyfiket bjöds på rundvandring i de fina nya lokalerna. Invigningen inleddes med sång och teater med Barret och Bäret. Med sång och rörelser ramade de in en fin kväll. Det var ett mycket uppskattat inslag där barnen och de vuxna var aktivt delaktiga i föreställningen.

Hyllning till personal, barn och föräldrar

Malin Lindberg, skolchef, var första talare inför bandklippningen. Malin hyllade det jättearbete som personal, barn och föräldrar gjort för att få till en så fin invigning så klart, men också arbetet att få igång en fantastisk verksamhet varje dag.

- Det har varit ett fantastiskt engagemang berättade Malin Lindberg.

Pedagogik och Miljö är två saker som sticker ut

Malin Lindberg lyfte vikten av förskolans verksamhet som är till för barn och vårdnadshavare samt förskolan i egenskap av arbetsplats för personal. Sedan är Fagrabo byggt med särskilt fokus på pedagogiska miljöer. Ett arbete som följs med stort intresse och som forskning av Gävle Högskola. Dessutom är förskolan Svanen-märkt. Särskild hänsyn är tagen till hållbarhet och ett spännande tänk när det gäller ljud och ljus i de olika miljöerna.

Bandklippning

- Det som gläder mig är den fina omsorgen om barnen. Med fokus på lek och glädje, inledde Lärande och omsorgs ordförande Ingamaj Wallertz-Olsson sitt tal inför bandklippningen och den formella starten för Vårgårdas senaste tillskott, Fagrabo förskola.

Till en värdig fanfar framförd av Musikskolan kunde sedan bandet klippas till applåder.

Som avslutning på invigningen bjöds det på saft- och tårtkalas för alla. Vårgårda kommun hoppas alla besökare hade en trevlig kväll. Fagrabo förskola är något vi kan vara stolta över.

Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Fakturaväxel InExchange

E-fakturaadress 2120001454

GLN 7362120001453

PEPPOL 0007:2120001454

Om e-faktura

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 45

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons