PDF
Senast publicerad:

Databaser

Lista över bibliotekets databaser

Biblioteket har tillgång till ett antal databaser som du som låntagare kan hämta information från. Alla databaser är tillgängliga på plats i biblioteket och vissa går även att nå hemifrån. Nedan följer en lista på de databaser biblioteket tillhandahåller: 


Arkiv Digital

ArkivDigitals bildarkiv är en databas för släktforskare och andra historiskt intresserade. Bildarkivet består av nästan 190 000 volymer eller omkring 53 miljoner digitala färgbilder på kyrkoböcker, bouppteckningar, mantalslängder, domböcker, militära rullor, släktnamnsregister, katekismilängderna, äktenskapsmål, fängelsehandlingar, sjömanshus och mycket annat. Databasen fylls på med över en halv miljon nya bilder varje månad. För mer information besök www.arkivdigital.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Denna databas är endast tillgänglig på vår släktforskningsdator på våning två. Läs mer om hur du kan släktforska på biblioteket


Global Grant


En databas som, likt Stora Fondboken, innehåller information om bidrag och stipendier. Sök direkt passande bidrag för dig själv, din familj, skola, förening eller organisation. Det finns också hjälp för att göra ansökningar och presentera dig själv och ditt projekt för fonderna. Denna databas är tillgänglig på plats i biblioteket, men du kan också logga in hemifrån på Global Grant med ditt lånekort via denna länklänk till annan webbplats


Landguiden

Landguiden är både en nyhetstjänst och ett uppslagsverk. Databasen är en vidareutveckling av Utrikespolitiska institutets klassiska skriftserie "Länder i fickformat". Här finner du både djupgående och grundläggande information och statistik om alla världens länder. Betoningen läggs på att skildra den grundläggande utvecklingen i ett land och Landguidens skribenter skriver således om regeringsskiften, partiombildningar, författningsändringar, stora politiska kriser, lansering av viktiga politiska och sociala reformer, förändringar i den ekonomiska politiken m m. Utrikespolitiska institutet bevakar världen varje vardag och noteringar om vad som händer förs löpande in i Kalendariet och de övriga texterna. För mer information besök www.landguiden.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Denna databas är endast tillgänglig på plats i biblioteket.


Mediearkivet Retriever


En nyhetsdatabas där du kan söka efter artiklar och annat tidningsmaterial från alla stora dagstidningar, landsortstidningar och hundratals tidskrifter och magasin. Du kan även söka i webbtidningar, etermedia och bloggar. Här finner du mer än 270 miljoner tidningsartiklar från världens alla hörn. För mer information besök www.retriever-info.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Denna databas är endast tillgänglig på plats i biblioteket.


PressReader / Library Press Display

PressReader ger dig tillgång till över 3000 elektroniska dagstidningar och tidskrifter. Tidningarna kommer från mer än 100 länder och är i nuläget på ett 60-tal olika språk.

Du kan nå dessa tidskrifter antingen via bibliotekets datorer, din egen dator på biblioteket, hemifrån med lånekortsinloggning eller via appen PressReader på plats i biblioteket.

På bibliotekets datorer besöker du www.pressreader.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och loggas in automatiskt.

Har du med din egen dator besöker du samma adress och loggas automatiskt in så fort du anslutit till bibliotekets trådlösa nätverk.

Appen PressReader är gratis och kan laddas ner hos App Storelänk till annan webbplats eller Google Play.länk till annan webbplats Om du har appen och besöker biblioteket loggas du automatiskt in så fort du ansluter till vårt trådlösa nätverk. När du är ansluten har du möjlighet att ladda ner tidningar på plats för att senare kunna läsa dem var du vill, utan att vara uppkopplad på vårt trådlösa nätverk.

Vill du läsa tidningar hemifrån via en traditionell webbläsare besöker du sidan Library Press Display via följande länk: http://library.pressdisplay.com/pressdisplay/viewer.aspxlänk till annan webbplats och loggar in med hjälp av ditt lånekort.

Inloggning hemifrån kommer i framtiden vara möjligt även via pressreader.com och den sidan kommer då att ersätta den lite äldre Library Press Display-sidan.

Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Fakturaväxel InExchange

E-fakturaadress 2120001454

GLN 7362120001453

PEPPOL 0007:2120001454

Om e-faktura

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 45

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons