PDF
Senast publicerad:

Digitala scenen - Kulturprogram våren 2021

Hela våren! Spännande berättelser från historiska Vårgårda med Rolf Lundqvist.

Följ vårens digitala föreläsningsserie. Historieberättaren Rolf Lundqvist från Iglabo kommer under våren ge oss flera intressanta korta berättelser från Vårgårda och dess närområde. Var tredje vecka lägger vi upp en ny film där Rolf berättar en ny spännande historia.

Håll utkik på Vårgårda kommuns digitala scen och våra sociala medier för nya intressanta filmer från Iglabo. Första filmen presenteras måndagen 1 feb, därefter presenteras en ny film var tredje vecka.

Alla filmer är nu publicerade och finns tillgänglig här på den digitala scenen eller på Vårgårda kommuns youtube-kanal.


Hur blir man influencer?” Johanna Berglund

Johanna Berglund – Snickarglädjens veranda. Instagraminfluencer från Herrljunga med över 70 000 följare. Johanna berättar om sin väg till att bli en framgångsrik influencer. Hur går det till, vad gör hon? Vad tjänar hon pengar på? Hur gör man egentligen för att bli influencer?

Välkomna till denna digitala inspirationsstund. Roliga, bra tips till er som drömmer om att bli influencer samt intressant för er som bara vill se vad som händer bakom kameran. Sista delen av filmen presenterar Johanna delar ur sin instagramkurs där hon ger tips och råd till personer som önskar bli en influencer.

Föreläsningen kommer finnas tillgänglig här på vår digitala scen från och med 25 januari.

Filmen - Hur blir man influencer? (klicka på länken)länk till annan webbplats

Influencer Johanna Berglund stående i trädgård med en bukett solrosor i sin hand

© Foto: Johanna Berglund.

Onsdag 17 mars. ”Bra kosthållning för dig 55+”

Digital föreläsning med Eleonor Schütt, Matkonsult vid Hushållningssällskapet. Eleonor kommer att ge mattips som stimulerar till både matglädje och tankar kring ett bra näringsinnehåll när man blivit något äldre. Även lansering av en ny mobil-app med inspiration till dagens alla måltider från morgon till kväll, till vardag och fest. Eleonor kommer under föreläsningen visa tydligt hur man laddar ner Hushållningssällskapets app. Föreläsningen vänder sig framförallt till personer som är över 55 år.

Föreläsningen finns tillgänglig på vår digitala scen onsdag 17 mars. Därefter 3 veckor framåt.

Ellinor Schutt på bild.

© Foto: Privat, Eleonor Schütt

Hur påverkas människor i fattiga länder av pandemin?

Urban Jormeus arbetar med dessa frågor bland annat i Etiopien för Act, Svenska Kyrkan. Han berättar om Act:s arbete internationellt och hur det samverkar med andra hjälporganisationer för att minska pandemins effekter. Josefin Roos från FN-föreningen i Vårgårda intervjuar.Arrangör: Vårgårda FN-förening i samarbete med Vårgårda Kommun.

Fredag 21 maj - Måndag 7 Juni. Temaveckor HBTQI.

Välkomna till FOKUS HBTQI VÅRGÅRDA - två veckor av kunskap, inspiration, historia och samtal om mänskliga rättigheter!

Satsningen görs av RFSL Sjuhärad i samarbete med lokala hbtqi-personer och Vårgårda Kommun. Vi bjuder på fönsterutställningar - där visningar kan bokas - digitala program och inlägg.

 • LGBT Free Zones project - utställning om mänskliga rättigheter och situationen för hbtqi-personer i Polen*
  Polen har nyligen bevittnat en oöverträffad våg av institutionaliserad homofobi. Polska kommuner i ett område som är större än Ungerns storlek har sedan 2019 antagit resolutioner som diskriminerar hbtq-personer och gör intolerans officiell.
  I början av 2020 hade nästan 100 kommuner antagit resolutionerna, i fem provinser.

Utställningen är gjord av aktivisten och journalisten Bart Staszewski som initierade projektet i slutet av 2019 och har sedan dess rest till regioner som förklarats som ”fria från hbtq” och fotograferat samt intervjuat hbtq-personer som bor på platserna.

LGBT Free Zones project visas som en fönsterutställning att titta på utifrån. Gå till Vårgårda Biblioteks baksida så hittar ni foton och texter där.

 • Det har hänt - nedslag i hbtqi-historien 1869-2020
  I tidslinjen Det har hänt beskrivs utdrag ur den historia som specifikt handlar om homosexuella, bisexuella, transpersoner, queeras och intersexpersoners rättigheter och liv.
  Det går att gå tillbaka långt, långt i tiden. Här presenterar vi några av många milstolpar och tongivande personer mellan 1869 och 2020. Huvudfokus ligger här på den svenska och europeiska hbtqi-historien, men vi gör också utblickar till andra delar av världen. Vi följer även RFSL arbete från starten 1950 till idag.
  Det finns oändligt mycket mer att säga, läsa och veta än vad som ryms här men klart är att kampen för lika rättigheter pågått länge, och fortsätter. Mycket har hänt och mycket återstår att göra.
  Följ tidslinjen, och fortsatt fylla den med innehåll.

Det har hänt - nedslag i hbtqi-historien 1869-2020 visas på Vårgårda Bibliotek och är möjlig att titta på utifrån.

 • Boka visningar med RFSL Sjuhärad
  Ta tillfället i akt och boka visningar av utställningarna med RFSL Sjuhärads ordförande Stina Nilss! Du som är tjänsteperson, lärare, politiker, föreningingsaktiv eller intresserad av att veta mer om Fokus hbtqi Vårgårda är välkommen till denna chans att fördjupa dig kring frågor som rör mänskliga rättigheter, historia och hbtqi-frågor. Skriv till stina@sjuharad.rfsl.se för att undersöka lediga tider. Vi håller visningarna utomhus, håller avstånd och tar emot ett begränsat antal personer åt gången.

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Fakturaväxel InExchange

E-fakturaadress 2120001454

GLN 7362120001453

PEPPOL 0007:2120001454

Om e-faktura

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 45

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons