Senast publicerad:
AINA

Familjeföreställning: AINA - en sjöluffares äventyr, 13 augusti

En musikföreställning där publiken får följa med in i en värld, full av spännande, farliga, osannolika och roliga situationer. Vi får åka med Aina till Europa, till Colombo på Sri Lanka, till Indien och Tibet där hon hamnade i fängelse och lyckades fly. På väg till Grönland möttes hon av gigantiska isberg. Det var där, på ishavet, som motorn gick sönder... En föreställning av och med Lotta Sjölin Cederblom och Henrik Cederblom.

När: 13 augusti 2022

Tid: 12.00

Var: Hembygdsgården i Ornunga, i tältet. Föreställningen är gratis.

Musikföreställningen "Aina - en sjöluffares äventyr" är för hela familjen eller barn från 6 år.

Ainas egna böcker och släktens berättelser om henne ligger till grund för manus och nyskapad originalmusik. På scenen, musiker Henrik Cederblom som minns sin gammelfaster Aina som barn. Tillsammans med Lotta Sjölin Cederblom, musiker och skådespelare, skapas ett svängigt, fascinerande och intimt möte med publiken.

Det är den sanna berättelsen om Aina Cederblom. För 100 år sedan valde hon att lämna Göteborgs hamn i sin lilla motorbåt Rospiggen. Helt ensam begav sig den unga Aina ut på de stora haven. Hon var med om fantastiska äventyr och utförde stordåd ingen hade kunnat drömma om.

Publiken får följa med in i en värld, full av spännande, farliga, osannolika och roliga situationer. Vi får åka med Aina till Europa, till Colombo på Sri Lanka, till Indien och Tibet där hon hamnade i fängelse och lyckades fly. På väg till Grönland möttes hon av gigantiska isberg. Det var där, på ishavet, som motorn gick sönder…

Aina var annorlunda men framförallt var hon sig själv. En frimodig, viljestark person som var med om otroliga äventyr tack vare att hon inte lät sig stoppas, trots att hennes omgivning gång på gång försökte få henne att stanna hemma.

Arrangör: Svältornas Fornminnesförening och Västergötlands spelmansförbund

E-post: mail@ornungastamman.se
Tfn: 0733-77 03 68

Webbsida: www.ornungastamman.se possibilitas.se/aina-en-sjoluffares-aventyr Länk till annan webbplats.

Affisch på AINA