Gå till innehåll

I mars 2024 blir Vårgårda bibliotek ett av Knallebiblioteken

Logo Knallebiblioteken

©

Den 14 mars 2024 går Vårgårda in i den bibliotekssamverkan som kommer att vara Knallebiblioteken. I samverkan ingår utöver Vårgårda, Borås, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn, Bollebygd och Herrljunga. Vi kommer att ha ett gemensamt bestånd, så böcker som du lånar hos oss kan du lämna i Borås, du kan reservera böcker från alla kommunbibliotek som ingår och det blir helt enkelt mer för fler!

Fram till den 14 mars hittar du oss både här på vargarda.se och på knallebiblioteken.se Länk till annan webbplats.. Dina biblioteksärenden sköter du tills vidare härifrån, men du kan redan nu gå in på knallebiblioteken.se Länk till annan webbplats. och teckna ett nytt avtal med Bank-ID, så att du är redo vid övergången.

Hur påverkas du som låntagare av övergången?

  • Alla låntagare behöver signera ett nytt låntagaravtal för vår samverkan Knallebiblioteken, via knallebiblioteken.se Länk till annan webbplats. eller på biblioteket, då efter att vi har öppnat den 14 mars.
  • Vi har inte möjlighet att hjälpa till med fjärrlån mellan den 7 februari och 14 mars, då vi går in i det nya systemet.
  • Lån och reservationer förfaller inte under tiden vi har stängt.
  • Våra digitala tjänster, exempelvis Biblio och Cineasterna, fungerar fram till två dagar innan öppning. När du loggar in med ditt nya konto väljer du Knallebiblioteken i stället för Vårgårda bibliotek. E-lånen du hade pågående innan stängning får du låna på nytt igen.
  • Om du som låntagare skapat listor på vår nuvarande webbplats så behöver du själv spara ner dem då de inte följer med till vår nya webbplats.
  • Ny webbplats blir knallebiblioteken.se. Länk till annan webbplats.
  • I början kommer det ta lite längre tid i informationsdiskarna, både på grund av alla nya avtal samt att det är ett nytt bibliotekssystem för all personal.

Kontakt

Vårgårda kommun

Kungsgatan 45, 447 80 Vårgårda

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00

Sidinformation

Publicerad: 2024-02-12
Senast uppdaterad: 2024-02-12
Sidansvarig: System