Gå till innehåll

Trevnaden - en mötesplats för äldre

I Vårgårda finns en mötesplats för äldre (65 +) där du får möjlighet att träffa andra människor och att umgås. Du kan delta i aktiviteter, ta en fika och få en stunds sällskap. Samtliga aktiviteter är öppna för alla seniorer oavsett var i Vårgårda du bor.

Hitta till oss

Mötesplats Trevnaden hittar du på Floragatan 5 i Vårgårda. Här finns en samlingslokal som används som restaurang och för olika aktiviteter.

Det kostar ingenting att besöka Trevnaden, men fikat i samband med en aktivitet kostar oftast 15 kronor. Trevnadens samlingslokal är alltid öppen för spontana sammankomster. 2-3 gånger i veckan sker någon form av organiserad aktivitet.

Aktiviteter

På Trevnaden finns ett grundutbud av olika aktiviteter såsom allsång, andakter, musikträffar, bingo med mera. 2-3 gånger i veckan sker någon form av organiserad aktivitet. Vi som arbetar här är öppna för nya ideér och tips på aktiviteter från besökare, föreningar eller frivilliga. Har du en idé om något du vill genomföra, tveka inte att höra av dig. Vill du/ni starta en studiecirkel? Hålla i en frågesport? Ingen idé är dålig!

Vid Trevnadens aktiviteter är målgruppen seniorer (65 +) boende i Vårgårda kommun.

På Trevnaden skapas program två månader i taget. Välkommen till Trevnaden för att hämta det fysiska programmet för den aktuella två månaders perioden. Du kan även läsa programmet på Mötesplats Trevnaden - program.

Restaurang Trevnaden

Det serveras lunch på Restaurang Trevnaden. Dryck, sallad och kaffe ingår i priset (efterrätt ingår endast till soppa).

Maten som serveras kommer från Kullingshemmets kök. För att se vad som serveras, följ länken till matsedeln Restaurang Trevnaden Länk till annan webbplats..

Priser i restaurangen

En lunch på Trevnaden kostar 95 kronor. Köper du 10 lunchkuponger blir priset billigare. Då kostar det 910 kronor.

Du som är pensionär betalar 73 kronor per lunch eller 700 kronor för 10 kuponger.

Vissa personer/pensionärer har enligt socialtjänstlagen (SoL), rätt till så kallad SoL-lunch som kostar 68 kronor (Häfte 10 kuponger 650 kronor). Särskild prövning behövs.

Trevnadens restaurang är öppen för alla på vardagar klockan 12.00-13.00. Lördag-söndag är restaurangen stängt. I dagsläget tar Trevnadens restaurang endast emot kontant betalning.

Verksamhetsansvariga

Verksamheten Trevnaden bedrivs i samarbete mellan Vårgårda kommuns äldreomsorg, frivilliga, pensionärsföreningar och kyrkorna i Vårgårda. Samtliga aktiviteter är öppna för alla seniorer oavsett var i Vårgårda du bor.

Har du frågor, funderingar, förslag på aktiviter eller bara vill veta mer om Trevnaden är du välkommen att kontakta samordnaren enlig uppgifter i kontaktrutan nederst på sidan.

Boka Mötesplats Trevnaden för aktiviteter

Mötesplats Trevnaden går att boka till exempel för föreningsträffar och studiecirklar. Det finns en stor lokal för 35 sittande gäster och en liten lokal för 10 gäster. Kök med industridiskmaskin finns att tillgå.

Kostnaden är 200 kronor för den stora lokalen och 150 kronor för den lilla. Lokalerna bokas enklast via samordnaren. Se nedanstående kontaktkort.

Relaterad information

Kontakt

Robert Almqvist

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00

Sidinformation

Publicerad: 2024-06-28
Senast uppdaterad: 2024-06-28
Sidansvarig: Tove Wallin