Social hållbarhet
Social hållbarhet berör människors livsbetingelser i samhället, till exempel hälsa, trygghet, utbildning, rättvisa och maktutövning, samt möjligheterna att förbättra dem.
Förutom det individuella perspektivet handlar det om hur dessa livsbetingelser fördelar sig mellan människor. De mänskliga rättigheterna är grundläggande och ett flertal av FN:s globala mål visar på vad begreppet social hållbarhet innefattar. Social hållbarhet handlar om att ställa krav på villkoren i leverantörskedjan och tillgodose efterlevnaden av riktlinjer och policys som säkrar mänskliga rättigheter och rättvisa levnadsvillkor. Men det handlar minst lika mycket om medarbetarnas hälsa och välmående och om jämlikhet och jämställdhet i organisationen.
Folkhälsa
Folkhälsoarbetet har som sitt största syfte att främja de saker i samhället som gör människor friska och förändra sådant som gör människors sjuka. Alla individer har både en möjlighet och ett ansvar att själv påverka sin hälsa.
Drogförebyggande arbete
En mycket viktig del i folkhälsoarbetet, är arbetet med att förebygga missbruk bland barn och unga. Sedan många år tillbaka bedriver Vårgårda kommun ett aktivt drogförebyggande arbete i samverkan med Lions och Öckerö kommun. Arbetet kallas för Vårgårdamodellen och är ett projekt som ska leda till att får så få unga som möjligt att börja med någon form av droger, det vill säga tobak, alkohol och narkotika.
Hjälpte innehållet dig?
Kontakt
Vårgårda kommun
Öppettider
Måndag-torsdag: 8.00-16.30
Fredag: 8.00-15.00
Dag före helgdag stänger växel 12.00