Gå till innehåll

Arbete på Västra stambanan påverkar tågtrafiken

Tåg 

Foto: Thomas Harrysson

Från den 4 januari 2025 utför Trafikverket banarbeten mellan Göteborg och Alingsås, vilket påverkar tågresenärer till och från Vårgårda. Det blir färre tågavgångar och förändrade tidtabeller fram till augusti 2027. Istället förstärks trafiken med extrabussar.

Västra stambanan ska rustas upp för att möta framtidens tågtrafik. Arbetet, som utförs av Trafikverket, innebär bland annat att alla kontaktledningsstolpar och kontaktledningar över spåren ska bytas ut. För att underlätta för resenärerna förstärker Västtrafik trafiken med extrabussar som ersätter vissa tågavgångar.

Hur påverkas jag som reser från Vårgårda?

Tågens tider kommer att ändras vid några tillfällen under året. Det blir en tidtabell för perioden 4 januari till 8 juni, en för perioden 9 juni till 13 juli, en för perioden 14 juli till 17 augusti och en för perioden 18 augusti till 12 december. Busstrafiken som ansluter till eller från tågen kommer att anpassas i den mån det går. Bytestiderna kan bli lite längre än vanligt och de olika perioderna kommer att skilja sig åt.

Under den första och sista perioden går det ett regiontåg i timmen mot Göteborg. I rusningstid går ytterligare ett tåg i timmen till Alingsås. I riktning mot Skövde går två tåg i timmen i rusningstid och ett tåg i timmen i övrig tid.

Under perioden 9 juni till 13 juli är banarbetet pausat och då körs ordinarie tågtrafik.

Under perioden 14 juli till 17 augusti körs sommartidtabell med anpassningar till banarbetet.

Mer information

Du hittar mer information på Västtrafiks webbplats: www.vasttrafik.se/vastrastambanan Länk till annan webbplats.. Vid ytterligare frågor, kontakta Västtrafiks kundservice Länk till annan webbplats..

Kontakt

Vårgårda kommun

Kungsgatan 45, 447 80 Vårgårda

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00

Sidinformation

Publicerad: 2024-10-15
Senast uppdaterad: 2024-10-15
Sidansvarig: Ida Bryngelsson