Gå till innehåll

PRAO

Skola-Arbetsliv

PRAO är en förkortning av praktisk arbetslivsorientering och är obligatorisk sedan 2018. Högstadieelever ska erbjudas prao från och med årskurs 8 under minst tio dagar. På Gullhögskolan har eleverna en veckas prao på vårterminen i åk 8 och en veckas prao under höstterminen i åk 9. Syftet är att eleverna ska få en inblick i hur arbetslivet ser ut och fungerar.

Vi i Vårgårda kommun kan vara stolta över vårt fantastiska företagsklimat och det startar i skolan. Därför är samverkan mellan skolan och arbetslivet i kommunen mycket viktigt och där har prao en betydande funktion. Du som arbetsgivare/ansvarig inom kommunen, näringslivet eller föreningslivet som vill vara med och bidra till samhällsnyttan genom att ta emot en praoelev - hör av dig till oss på Gullhögskolan. Vi är tacksamma för alla olika branscher som tillsammans kan skapa nya möjligheter för våra elever.

Till er som redan tar emot prao-elever kontinuerligt vill vi rikta ett stort tack till arbetet ni gör, det betyder mycket för våra elevers framtida studie- och yrkesval!

Du kan läsa mer om hur prao fungerar på Skolverket. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Hanna Andreasson

Ansvarig för studie- och yrkevägledning

Sidinformation

Publicerad: 2024-03-18
Senast uppdaterad: 2024-03-18
Sidansvarig: Sara Röjd