Gå till innehåll

Grannsamverkan

I Vårgårda kommun har vi arbetat med Grannsamverkan många år. I dag finns ett stort antal olika lokala grannsamverkansgrupper i kommunen, både i och utanför tätorten. Arbetet med grannsamverkan sker i samverkan mellan kommun och polis.

Vad är Grannsamverkan?

Syftet med Grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för inbrottstjuvar. Genom ökad uppmärksamhet från de boende i området samt kunskap om hur man skyddar sig gör att tjuven blir avskräckt.

Målet med Grannsamverkan är att minska brottsligheten och öka tryggheten och därmed också trivseln i bostadsområden. Detta uppnås genom sociala nätverk bestående av boende i ett område som samarbetar, stödjer och hjälper varandra och samtidigt har en god uppmärksamhet på vad som händer i området och har kontakt med polisen. Grannsamverkan ger också möjlighet till ökad kunskap om risker, hur man förebygger skador och skyddar sin boendemiljö mot brott.

Hur gör man?

Är ni intresserade av att starta en Grannsamverkansgrupp i ert område, kontakta då er kommunpolis i Vårgårda. Kontaktuppgifter finns på Grannsamverkan Polisregion Väst.

Grannsamverkan Polisregion väst Länk till annan webbplats.

Att starta en Grannsamverkansgrupp är gratis, det som krävs från er är att ni går igenom det material som finns för Grannsamverkan. Detta görs i en studiecirkel som ni håller i själva.

Kontakt

Vårgårda kommun

Kungsgatan 45, 447 80 Vårgårda

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00

Sidinformation

Publicerad: 2023-09-25
Senast uppdaterad: 2023-09-25
Sidansvarig: Pontus Lilja